Kom godt i gang med stemmestyring

Stemmestyring giver mulighed for at styre funktioner i bilen, f.eks. radio og medier, eller en tilsluttet mobiltelefon. Hvis bilen er udstyret med Sensus Navigation, kan du også navigere med navigationssystemet. For at komme i gang med stemmestyring, er der nogle punkter at tage i betragtning.

Hvad er stemmestyring?

Med stemmestyringssystemet kan du kontrollere visse infotainment- og klimafunktioner med stemmekommandoer. Systemet kan svare med tale og ved at vise information på førerdisplayet.

Du kan styre udvalgte dele af Volvos applikationer til medier, radio, navigation, telefon, meddelelser og klima. Du kan f.eks. indstille en adresse som destination, afspille en sang, ringe til en kontakt fra din telefonbog, få SMS-beskeder læst op eller indstille temperaturen i bilen.

P5–1507–Speech-overview

Stemmestyringssystemet

Starte stemmestyring

Kom godt i gang med stemmestyring

Video thumbnail

Indstillinger og menuer i midterdisplayet varierer alt efter software-version.

P5–1507–Voice control symbol

En dialog startes med et kort tryk på stemmestyringsknappen på rattets højre side. Når du har trykket på knappen, høres en biptone, og stemmestyringssymbolet vises på førerdisplayet.

Det viser, at systemet er begyndt at lytte, og du kan nu begynde at tale. Så snart du begynder at tale, trænes evnen til at genkende og forstå din stemme. Det tager et par sekunder, og du behøver ikke at starte en stemmetræning.

Bruge stemmestyring

Tal i et naturligt tempo og med en normal samtaletone. For at systemet kan forstå, hvad du ønsker, er det vigtigt at sige f.eks. kommandoen "Go to" efterfulgt af en adresse. For at køre til en bestemt adresse skal du bruge kommandoen Go to[Adresse]. Hvis du vil afspille musik med en bestemt kunstner, siger du f.eks. "PlayMadonna".

For at ændre lydstyrken på systemet skal du dreje lydstyrkeknappen, når stemmen taler. Andre knapper kan bruges under stemmestyring. Men al anden lyd er dæmpet under dialogen med systemet, og det betyder, at du ikke kan udføre nogen funktioner, der er forbundet til lyd, ved hjælp af knapperne.

For information om, hvordan du forbedrer stemmestyringen, se Forbedre brugen af stemmestyring.

Afbryde stemmestyring

Der er flere måder at afbryde stemmebetjeningen:

• Tryk langt på stemmestyringsknappen , indtil du hører to biplyde.
  • Tryk kort på stemmestyringsknappen , og sig "Annuller".

Stemmestyringen vil også blive afbrudt, hvis du ikke reagerer, når systemet taler. Først vil systemet bede om svar tre gange. Hvis du ikke reagerer, vil det afbryde automatisk.

Opdatere stemmestyring

Stemmestyringssystemet i din bil bliver forbedret kontinuerligt. Du har selv mulighed for at hente opdateringsfiler. For nærmere oplysninger, se Opdatere stemmestyring.