Gracenote®

Gracenote ® identificeert, analyseert en sorteert muziek om afspelen, navigatie en bladeren in uw muziekbibliotheek te vereenvoudigen.

Gracenote ®

Met Gracenote® wordt informatie uit de metadata van muziekbestanden geïdentificeerd en geanalyseerd. De bestanden kunnen uit verschillende eenheden komen, bijvoorbeeld van een mobiele telefoon of een USB-geheugen. Gracenote® vergelijkt en sorteert tracks op onder meer genre, herkomst, tijdsperiode en soort artiest. Ook eigenschappen als tempo en sfeer worden geanalyseerd.

Metadata uit verschillende bronnen kunnen soms inconsequent of ontoereikend zijn. Gracenote® heeft tools om data te sorteren en de ontbrekende informatie in te vullen. Informatie over track, artiest en album wordt overzichtelijk, vaak samen met een afbeelding, gepresenteerd op het middendisplay van de auto om navigatie en bladeren in uw muziekbibliotheek te vereenvoudigen.

Door muziek te classificeren en sorteren kan Gracenote® afspeellijsten aanmaken die gebaseerd zijn op specifieke tracks met muziek in een vergelijkbare stijl.

Gracenote ® ondersteunt de fonetische verwerking van artiestennamen, albumtitels en genres, zodat u eenvoudig stembediening kunt gebruiken om uw muziek af te spelen. Zie Stembediening van media en Beknopte bedieningsinstructies voor stembediening voor meer informatie over de stembediening.

Gracenote ® bijwerken

Vereist de Sensus Connect-upgrade die vanaf mei 2017 beschikbaar is.

Voor optimale werking wordt geadviseerd om Gracenote® geregeld bij te werken. De bestanden met de update zijn vanaf een computer naar een lege USB-stick te downloaden. U vindt de bestanden onder Downloads in het hoofdmenu op support.volvocars.com, nadat u de regio en het land hebt gekozen.

Voor een meer gedetailleerde beschrijving van hoe u Gracenote® kunt bijwerken, zie Gracenote® bijwerken.