Wat is MapCare?

MapCareTM is een updateservice voor navigatiekaarten die al sinds 2009 bestaat voor Volvo-modellen uitgerust met Sensus Navigation. In dit artikel vindt u een beschrijving van de belangrijkste aspecten van MapCareTM voor Volvo-modellen van modeljaar 2014 en later (Life Time MapCareTM).

Delen
Dit artikel is bestemd voor
Vermeld onder thema's
Kaarten & navigatie
Autosysteem
Alles weergeven

MapCareTM gebruiken

Voor auto’s van modeljaar 2014 en later zijn gratis online kaartupdates beschikbaar (Life Time MapCareTM), zie Kaarten downloaden voor Sensus Navigation. Zolang het desbetreffende systeem in productie is zijn er (afhankelijk van de regio) een of twee keer per jaar updates mogelijk. Kaartupdates zijn ook te verkrijgen bij uw Volvo-dealer.

Online kaartupdates

Voor online kaartupdates moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• U beschikt over een USB met voldoende vrije geheugenruimte om de auto een kaartupdate te geven. Voor de grootste kaartupdate is een USB-stick van 32 GB aan geheugen nodig.
  • Voldoende tijd om de kaart te downloaden naar de auto (ca. 1 ½ uur).
  • U hoeft niet in uw auto te rijden om de update uit te voeren, maar het contact moet wel zijn ingeschakeld. Als u niet in de auto rijdt, wordt geadviseerd een acculader aan te sluiten.

Aan de slag met online kaartupdates

De kaartupdate bestaat uit twee stappen: eerst downloadt u de kaart naar een USB-geheugen waarna u de kaart op het USB-geheugen downloadt naar de auto. Zie Kaarten downloaden voor Sensus Navigation om aan de slag te gaan.

Kaartupdates in de werkplaats

Uw Volvo-dealer kan u helpen met het bijwerken en downloaden van kaarten. Kaartupdates zijn gratis, maar dealers kunnen kosten in rekening brengen voor de bestede tijd.

Bij problemen met online kaartupdates kunt u altijd contact opnemen met uw Volvo-dealer.

Volvo ouder dan modeljaar 2014

Voor auto’s ouder dan modeljaar 2014 zijn losse kaartboxen verkrijgbaar bij de Volvo-dealer. Neem voor meer informatie contact op met uw Volvo-dealer.

Model/modeljaar

S60, V60, XC60 van modeljaar 2014 (week 46) uitgerust met Sensus Navigation (geldt voor alle markten behalve Noord-Amerika, Japan, China, Taiwan en Korea)

Alle modellen van modeljaar 2015 uitgerust met Sensus Navigation

Systeem

Sensus Navigation