MapCareTM

MapCareTM is een updateservice voor navigatiekaarten voor Volvo-modellen uitgerust met Sensus Navigation. In dit artikel vindt u een beschrijving van de belangrijkste aspecten van MapCareTM voor Volvo-modellen van modeljaar 2016 en later (Life Time MapCareTM).

MapCareTM gebruiken

Voor auto's van modeljaar 2016 en later zijn gratis online kaartupdates beschikbaar (Life Time MapCareTM), zie Kaarten downloaden voor Sensus Navigation. Er zijn (afhankelijk van de regio) twee tot twaalf keer per jaar updates mogelijk. Kaartupdates zijn ook te verkrijgen bij uw Volvo-dealer.

Life Time MapCareTM is in ieder geval tot 2025 beschikbaar.

Online kaartupdates

Voor het downloaden en installeren van online kaartupdates moet aan enkele voorwaarden zijn voldaan:

• U beschikt over een USB met voldoende vrije geheugenruimte om de auto een kaartupdate te geven. Voor de grootste kaartupdate is een USB-stick van 64 GB aan geheugen nodig. Zie de gedetailleerde informatie over de verschillende kaarten voor de exacte grootte van het kaartbestand.
  • Hoe lang de overdracht van de USB-stick naar de auto duurt hangt af van de omvang van de bestanden met kaartgegevens.
  • U hoeft niet in uw auto te rijden om de update uit te voeren, maar het contact moet wel zijn ingeschakeld. Als u niet in de auto rijdt, wordt geadviseerd een acculader aan te sluiten.

Aan de slag met online kaartupdates

De kaartupdate bestaat uit twee stappen: eerst downloadt u de kaart naar een USB-stick waarna u de kaart op het USB-stick downloadt naar de auto. Zie Kaarten downloaden voor Sensus Navigation om aan de slag te gaan.

Kaartupdates in de werkplaats

Uw Volvo-dealer kan u helpen met het bijwerken en downloaden van kaarten. Kaartupdates zijn gratis, maar dealers kunnen kosten in rekening brengen voor de bestede tijd.

Neem bij problemen met het online updaten van kaarten contact op met uw Volvo-dealer.

Volvo ouder dan modeljaar 2016

Voor auto's ouder dan modeljaar 2016, zie MapCareTM.