MapCareTM

MapCareTM er en kartoppdateringstjeneste for volvoer med Sensus Navigation. Denne artikkelen beskriver først og fremst hva tjenesten MapCareTM innebærer for Volvo-biler av årsmodell 2016 og senere (Life Time MapCareTM).

Bruke MapCareTM

For biler av årsmodell 2016 og senere finnes det muligheter til gratis kartoppdateringer på nett (Life Time MapCareTM), se Kartnedlasting for Sensus Navigation. Oppdateringene kan gjøres 2-12 ganger per år (avhengig av område). Du kan også få tilgang til kartoppdateringene via din Volvo-forhandler.

Life Time MapCareTM vil være tilgjengelig minst frem til 2025.

Oppdateringer av kart på nett

For oppdatering og nedlasting av kart fra nett, må flere forutsetninger bli oppfylt:

• Tilgang til en USB-minnepinne med tilstrekkelig plass til å kunne foreta oppdateringer i bilen. Det største kartet krever en USB-minnepinne på 64 GB. Se den detaljerte informasjonen for respektive kart for nøyaktig kartstørrelse.
  • Hvor lang tid overføringen fra USB-minnet til bilen tar, avhenger av størrelsen på kartdataene.
  • Det kreves ikke at du kjører bilen mens du utfører oppdateringer, men tenningen må være på. Hvis du ikke kjører, anbefales batteristøtte.

Kom i gang med oppdatering av kart på nett

Oppdatering av kart skjer i to trinn, først lastes kartet ned til en USB-minnepinne, og så lastes kartet over fra USB-minnepinnen til bilen. Se Kartnedlasting for Sensus Navigation for å komme i gang.

Oppdatering av kart hos verksted

Din Volvo-forhandler kan hjelpe deg med oppdatering og nedlasting av kart. Kartoppdateringen er gratis, men en forhandler kan ta betalt for den verkstedtiden det tar å installere kartene.

Ved problemer med nedlasting av kart på nett, kontakter du Volvo-forhandleren.

Volvo av eldre årsmodeller enn 2016

Se MapCareTM angående biler som er eldre enn årsmodell 2016.