Anslut Volvo On Call-appen till din Volvo

För att kunna använda de apptjänster som erbjuds med Volvo On Call behöver du ansluta Volvo On Call-appen till din bil. Den här artikeln beskriver hur du ska gå tillväga.

Anslut Volvo On Call till din Volvo

Den här proceduren ska utföras i bilen (från förarsätet). Följ instruktioner nedan.

Instruktioner

Se till att bilen står på en plats med mobiltäckning och att din mobila enhet har internetanslutning.

Om din bil är utrustad med både Sensus Connect och Volvo On Call, säkerställ att "bilmodem" inte är valt som internetkälla i infotainment-systemet. Om det är valt kommer du inte att kunna fullfölja steg 5 nedan och då inte heller ansluta Volvo On Call-appen till din bil. För information om internetanslutning, se Växla anslutning mellan personligt SIM-kort och mobiltelefon.

Säkerställ att du har din fyrsiffriga Volvo On Call PIN-kod (Volvo On Call PIN-kod), ditt Volvo ID (Skapa och registrera ett Volvo ID ) och bilens VIN eller registreringsnummer tillgängligt innan du börjar. Volvo ID kan skapas vid inloggning i Volvo On Call-appen.

Sätt dig i din bil med din mobila enhet och slå på tändningen i bilen. Starta inte bilens motor.

Logga in i Volvo On Call-appen med ditt Volvo ID och följ sedan instruktionerna i appen.

Bekräfta kopplingen mellan appen och din bil genom att trycka snabbt en gång på On Call-knappen i din bil (håll inte inne knappen).

Du kan nu börja använda Volvo On Call-apptjänsterna.

När meddelandet om att du ska trycka på On Call-knappen visas i Volvo On Call-appen, vänta i några sekunder innan du trycker för att säkerställa att bilen är i verifieringsläge.

P3/P4 - Support site - On Call-button

On Call -knappen

Tips vid användning av Volvo On Call-appen

Volvo On Call-appen fungerar optimalt när bilen som den är kopplad till står utomhus på en öppen plats med mobiltäckning och då din mobila enhet har en god internetanslutning. Om du trots det skulle uppleva störningar med appen, prova att installera appen på din mobila enhet.