Använda Apple® CarPlay®

Genom att ansluta en iPhone till din bil kan du bland annat lyssna på musik, ringa, skicka och ta emot meddelanden samt använda utvalda appar. Funktionerna går även att röststyra med Siri.

Starta CarPlay

För information om hur du startar CarPlayApple, CarPlay, iPhone, Siri, iOS och iPhone är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc., se video eller instruktioner nedan.

Använda CarPlay

Video thumbnail

Inställningar och menyer i centerdisplayen varierar beroende på mjukvaruversion.

Instruktioner

Röststyrning med Siri måste vara aktiverad i din telefon före användning av CarPlay. Aktivera Siri genom att i din telefon välja Inställningar > Allmänt > Siri. Telefonen behöver också ha en internetanslutning via Wi-Fi eller mobilnätet.

Anslut din iPhone till USB-ingången. I de fall det finns flera USB-ingångar ska den med vit ram runt ingången användas.

Läs informationen i pop-up-meddelandet och tryck på OK.

Öppna centerdisplayens applikationsvy (Navigera i centerdisplayen) i bilen. Välj ikonen för Apple CarPlay.

P5-QG-1546-Apple Carplay i centerdisplayen - app symbol

Läs villkoren och tryck på Acceptera för att ansluta.

Delvyn med CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.

I din iPhone visas texten ”CarPlay”.

Mobiltelefonen speglas i centerdisplayen och i förardisplayen. Det går att styra apparna som visas i delvyn både från bilens centerdisplay och från mobiltelefonen.

CarPlay körs i bakgrunden om en annan app startas i samma delvy. För att visa CarPlay i delvyn igen – tryck på CarPlay-ikonen i appvyn.

Maximalt 20 stycken Apple-enheter kan lagras i listan över tidigare anslutna enheter. När listan är full och en ny enhet ansluts tas den äldsta bort.

Internetanslutning vid användning av CarPlay

Om du har en mobiltelefon ansluten via Bluetooth till bilen kommer anslutningen att avslutas när du startar CarPlay. För att koppla upp bilen under tiden du använder CarPlay, använd Wi-Fi eller bilmodem (P-SIM)Endast bilar med Volvo On Call.. För mer information, se Apple® CarPlay®.

Tips vid användning av CarPlay

För nyttiga tips vid användning av CarPlay, se Tips vid användning av Apple® CarPlay®.

Tillgänglighet och funktionalitet kan variera beroende på marknad.