Använda Apple CarPlay

Genom att ansluta en iPhone till din bil kan du bland annat lyssna på musik, ringa, skicka och ta emot meddelanden samt använda utvalda appar. Funktionerna går även att röststyra med Siri.

Starta Apple CarPlay

För information om hur du startar Apple CarPlay, se video eller instruktioner nedan.

Använda Apple CarPlay

Video thumbnail

Instruktioner

Röststyrning med Siri måste vara aktiverad i din telefon före användning av Apple CarPlay. Aktivera Siri genom att i din telefon välja Inställningar > Allmänt > Siri.

Anslut din iPhone till USB-ingången. I de fall det finns flera USB-ingångar ska den med vit ram runt ingången användas.

Läs informationen i pop-up-meddelandet och tryck på OK.

Öppna centerdisplayens applikationsvy (Navigera i centerdisplayen) i bilen. Välj ikonen för Apple CarPlay.

P5-QG-1546-Apple Carplay i centerdisplayen - app symbol

Läs villkoren och tryck på Acceptera för att ansluta.

Delvyn med Apple CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.

I din iPhone visas texten ”CarPlay”.

Mobiltelefonen speglas i centerdisplayen och i förardisplayen. Det går att styra apparna som visas i delvyn både från bilens centerdisplay och från mobiltelefonen.

Apple CarPlay körs i bakgrunden om en annan app startas i samma delvy. För att visa Apple CarPlay i delvyn igen – tryck på Apple CarPlay-ikonen i appvyn.

Maximalt 20 stycken Apple-enheter kan lagras i listan över tidigare anslutna enheter. När listan är full och en ny enhet ansluts tas den äldsta bort.

Internetanslutning vid användning av Apple CarPlay

Om du har en mobiltelefon ansluten via Bluetooth till bilen kommer anslutningen att avslutas när du startar Apple CarPlay. För att koppla upp bilen under tiden du använder Apple CarPlay, använd Wi-Fi eller bilmodem (P-SIM)Endast bilar med Volvo On Call.. För mer information, se Apple CarPlay.

Tips vid användning av Apple CarPlay

För nyttiga tips vid användning av Apple CarPlay, se Tips vid användning av Apple CarPlay.

Tillgänglighet och funktionalitet kan variera beroende på marknad.