Vad är MapCare?

MapCareTM är en kartuppdateringstjänst som har funnits sedan 2009 för Volvobilar utrustade med Sensus Navigation. Den här artikeln beskriver främst vad tjänsten MapCareTM innebär för Volvobilar av årsmodell 2014 och senare (Life Time MapCareTM).

Dela
Den här artikeln är relevant för
Visa alla

Använda MapCareTM

För bilar av årsmodell 2014 och senare finns möjlighet till fria kartuppdateringar online (Life Time MapCareTM), se Kartnedladdning för Sensus Navigation. Uppdateringarna kan göras en eller två gånger per år (beroende på region) så länge systemet finns i produktion. Du kan även få tillgång till kartuppdateringarna via din Volvoåterförsäljare.

Uppdatering av kartor online

Uppdatering och nedladdning av kartor online kräver att ett antal förutsättningar är uppfyllda:

• Tillgång till ett USB med tillräckligt minne för att göra uppdateringen i bilen. Den största kartan kräver ett USB-minne på 32 GB.
  • Tid att ladda ner kartan till bilen (ca 1 ½ timme).
  • Det krävs inte att du kör din bil medan du utför uppdateringen, men tändningen ska vara på. Kör du inte, rekommenderas batteristöd.

Kom igång med uppdatering av kartor online

Uppdatering av kartor sker i två steg, först laddas kartan ner till ett USB-minne och sedan laddas kartan över från USB-minnet till bilen. För att komma igång, se Kartnedladdning för Sensus Navigation.

Uppdatering av kartor hos verkstad

Din Volvoåterförsäljare kan hjälpa dig med uppdatering och nedladdning av kartor. Kartuppdateringen är gratis, dock kan en återförsäljare ta betalt för den verkstadstid som det tar att installera kartorna.

Vid problem med nedladdning av kartor online, kan du alltid kontakta din Volvoåterförsäljare.

Volvo av årsmodell äldre än 2014

För bilar som är äldre än årsmodell 2014, finns möjlighet till att prenumerera på DVD:er för att få två gratis kartuppdateringarIntroducerades 2009 på marknaderna Europa, Nordamerika och Ryssland.. För mer information, se www.volvocars.com/navigation.

Bilmodell/årsmodell

S60, V60, XC60 av årsmodell 2014 (vecka 46) utrustade med Sensus Navigation (gäller alla marknader utom Nordamerika, Japan, Kina, Taiwan och Korea)

Alla bilmodeller av årsmodell 2015 utrustade med Sensus Navigation

System

Sensus Navigation