Skapa och registrera ett Volvo ID

För att få tillgång till samtliga uppkopplade tjänster krävs det att du skapar ett Volvo ID som du sedan registrerar till din bil. Den här artikeln beskriver hur du skapar och registrerar ett Volvo ID till din bil.

Skapa ett personligt Volvo ID

För att skapa ett Volvo ID måste du registrera en e-postadress och följa anvisningarna i bekräftelsemeddelandet som skickas till dig. På följande sätt kan du skapa ett Volvo ID:

• Via din Volvo
  • Via Volvo On Call-appen

Gäller endast Volvo On Call-marknader.

• Via din personliga webbplats Min Volvo

Gäller endast Min Volvo-marknader.

För mer information om Volvo On Call, se Volvo On Call.

För att skapa och registrera ett Volvo ID, följ instruktionerna nedan. Om ett Volvo ID redan är skapat sedan tidigare, t.ex. i en annan bil, se längre ner under "Registrera Volvo ID i din anslutna bil".

Att tänka på vid skapandet av ett Volvo ID

För att uppnå säkerhet kring ditt Volvo ID finns ett antal krav som behöver uppfyllas vid skapandet av ett Volvo ID, se information nedan.

Användarnamn

• Användarnamnet måste vara en giltig e-postadress som du har access till.
  • Längden på e-postadressen får inte överskrida 60 tecken totalt.

Lösenord

• Lösenordet ska bestå av minst åtta och maximalt 20 tecken.
  • Det ska innehålla stora bokstäver (A-Z), små bokstäver (a-z) och siffror (0-9).
  • Det går även att använda vissa specialtecken (# $%! & '* + ? - / = ^ _ `{|} ~).

Via din Volvo (utrustad med Sensus Connect):

På mittkonsolen: Tryck på anslutningsknappen två gånger och välj Appar.

I Sensus Connect menyn: Välj Inställningar och tryck på OK/MENU.

I Sensus Connect menyn: Välj Volvo ID och ange din e-postadress under registrera Volvo ID. Om du har problem med att ange specialtecken, se Teckenhjul och tangentbord.

Du får ett e-postmeddelande med anvisningar för att slutföra processen.

P3/P4 - Support site - Connect button

Anslutningsknappen.

P3/P4 - Support site - Register Volvo ID

Registrerad e-postadress.

Via appen Volvo On Call

Denna anvisning gäller endast för bilar som är utrustade med Volvo On Call.

Se till att du har den senaste versionen av Volvo On Call-appenDen senaste versionen av appen kan laddas ned från Apple App Store, Google Play och Windows Phone Marketplace..

Välj Skapa ett Volvo ID från startsidan och följ anvisningarna.

Vid skapandet av Volvo ID via Volvo On Call-appen behöver du även registrera e-postadressen i bilen för att kunna få tillgång till en rad internetanslutna funktioner.

Via Min Volvo

Denna anvisning gäller endast Min Volvo-marknader.

Gå till din marknad på volvocars.com eller skriv in 'Min Volvo' i valfri sökmotor.

Gå in på startsidan för Min Volvo.

Välj Skapa Volvo ID.

Ange din e-postadress och följ anvisningarna.

Vid skapandet av Volvo ID via Min Volvo behöver du även registrera e-postadressen i bilen för att kunna få tillgång till en rad internetanslutna funktioner.

Registrera Volvo ID i din anslutna bil

För att registrera ditt Volvo ID i din bil och få tillgång till internetanslutna funktioner, följ instruktionerna nedan.

Instruktioner

Skapa ett Volvo ID enligt instruktionerna ovan (om du inte redan har ett Volvo ID).

På mittkonsolen: Tryck på anslutningsknappen två gånger och välj Appar.

I Sensus Connect menyn: Välj Inställningar och sedan Volvo ID.

I Sensus Connect menyn: Ange din e-postadress under Registrera Volvo ID. Om du får problem med att ange specialtecken, se Teckenhjul och tangentbord.

Du kommer att få ett bekräftelsemeddelande för att slutföra registreringen.

Ofullständig registrering av Volvo ID

Om du har problem med Volvo ID i din anslutna bil, säkerställ att du har slutfört alla steg i kontouppsättningen enligt instruktionerna ovan. Du kan även kontrollera statusen på ditt Volvo ID i din bil:

På mittkonsolen: Tryck på anslutningsknappen två gånger och välj Appar.

I Sensus Connect menyn: Välj Inställningar och sedan Volvo ID.

Statusen på ditt Volvo ID kommer att visas på displayen. Om inställningen har lyckats kommer ditt Volvo ID att visas som registrerat.

Om ditt Volvo ID inväntar aktivering eller om ditt Volvo ID inte visas, se stycket 'Registrera Volvo ID i din anslutna bil' ovan eller kontakta din lokala Volvoåterförsäljare eller Volvo Cars kundservice.

Radera alla personuppgifter

Om du säljer din Volvo och den är utrustad med Sensus Connect, bör du radera alla personuppgifter från bilen och återställa till fabriksinställningarna. Se Radera användardata från din Volvo för detaljer.

Inte alla marknader har tillgång till Min Volvo webbsida eller Volvo On Call, för mer information kontakta din Volvoåterförsäljare eller kundsupport.

Interaktiv guide för Sensus Connect

Om du närmare vill utforska de möjligheter som Sensus Connect erbjuder, ta gärna en titt i vår interaktiva guide som du hittar här Sensus Connect Guide.