Volvo On Call PIN-kod

För att använda Volvo On Call-relaterade tjänster behöver du en Volvo On Call PIN-kod.

Ny Volvo On Call PIN-kod

PIN-koden automatgenereras av Volvo On Call servicecenter eller av en auktoriserad Volvoåterförsäljare. För information om hur du återställer din PIN-kod, se stycket 'Glömt eller vill byta Volvo On Call PIN-kod' nedan.

Använda Volvo On Call PIN-kod

Volvo On Call PIN-koden krävs av säkerhetsskäl vid följande tjänster:

• Skapa koppling mellan Volvo On Call-appen och din Volvo
  • Fjärrupplåsning av din bil via Volvo On Call servicecenter
  • Då du startar en spårning av stulen bil via Volvo On Call servicecenter
  • Då du skapar nya appanvändare till din bil
  • Då du avbryter ditt Volvo On Call-abonnemang via appen, t.ex. vid ett ägarbyte

Glömt eller vill byta Volvo On Call PIN-kod

Om du har glömt din Volvo On Call PIN-kod eller om du av någon annan anledning önskar byta din Volvo On Call PIN-kod (t.ex. om du har köpt en begagnad bil), kontakta din återförsäljare eller tryck på On Call-knappen för att beställa en ny PIN-kod som du får via e-mail och/eller sms.

Matat in fel Volvo On Call PIN-kod

Du kan uppge en felaktig Volvo On Call PIN-kod tio gånger i rad då du försöker komma åt tjänster i appen som kräver Volvo On Call PIN-kodsaktivering, innan ditt konto blir låst. För att kunna använda appen igen måste du begära en ny Volvo On Call PIN-kod och skapa om ditt konto genom att följa samma process som när du skapade ditt konto första gången, se Kom igång med Volvo On Call.

Skillnad mellan Volvo ID lösenord och Volvo On Call PIN-kod

Volvo ID lösenordet krävs när du loggar in i appen med ditt Volvo ID. Volvo On Call PIN-koden är den fyrsiffriga kod som du får via e-mail och/eller sms. Volvo On Call PIN-koden används vid ett flertal Volvo On Call-tjänster, se stycket 'Använda Volvo On Call PIN-kod' ovan. Volvo On Call PIN-koden bevisar att du är behörig användare av dessa tjänster.