Software bijwerken

Om ervoor te zorgen dat u als Volvo-bezitter zo goed mogelijk van uw auto kunt genieten blijven we de autosystemen en beschikbare diensten verder ontwikkelen. Bij een update van de software van uw auto krijgt u toegang tot tal van nieuwe functies en verbeteringen.

Software bijwerken

Bij service door een erkende Volvo-dealer kunt u de software van uw Volvo laten bijwerken. Bij een update kunt u toegang krijgen tot nieuwe functies en verbeteringen en daarnaast tot eventuele verbeteringen in eerdere software-updates.

Updates vanaf mei 2018

• De tijd dat de tankklep openstaat bij Twin Engine-modellen is verlengd. Voor meer informatie over de werking van de tankklep bij Twin Engine-modellen, zie Als bij een Twin Engine de tankklep sluit tijdens het tanken.
  • Update van de autodimfunctie van de achteruitkijkspiegel en buitenspiegels van de auto voor een groter verschil tussen de verschillende standen: Licht, Normaal en Donker. Zie de handleiding bij uw auto voor meer informatie over Binnenspiegel automatisch dimmen.
  • Privacy en gegevens is bijgewerkt. De functie voor in- en uitschakeling van de gegevensuitwisseling voor alle connected diensten en gedownloade apps wordt verwijderd. De gegevensuitwisseling moet voortaan voor alle connected diensten en gedownloade apps apart worden in- of uitgeschakeld. Voor meer informatie over Privacy en gegevens, zie Privacy en gegevensuitwisseling.
  • Bepaalde meldingen voor Pilot Assist, de adaptieve cruisecontrol, de cruisecontrol en de snelheidsbegrenzer hebben een gewijzigde opmaak en vormgeving. Voor meer informatie, zie Gewijzigde opmaak van waarschuwingsmeldingen voor Pilot Assist, cruisecontrol, adaptieve cruisecontrol en snelheidsbegrenzer.
  • Rijbaanassistent, (Lane Keeping Aid, LKA), update van en wijziging in de wijze waarop het systeem registreert of de bestuurder beide handen aan het stuur heeft of niet, wat een voorwaarde is voor de functie. Dit is merkbaar aan een verandering in de wijze van weergave van een waarschuwing in het bestuurdersdisplay. De waarschuwing komt soms sneller en soms langzamer dan eerder met als doel een betere afstemming op verschillende situaties.

Updates vanaf maart 2018

• De Volvo On Call-app is verbeterd en bijgewerkt zodat meldingen minder vaak worden herhaald.
  • De bestuurdersprofielweergave op het middendisplay is bijgewerkt. De opties Profiel beveiligen en Sleutel koppelen zijn onderling van plaats verwisseld en de optie Huidige instellingen opslaan naar profiel is alleen zichtbaar als u Profiel beveiligen hebt gekozen. Wanneer u Huidige instellingen opslaan naar profiel kiest, verschijnt de tekst "Opslaan..." enkele seconden lang in het venster, wat aangeeft dat instellingen worden gewijzigd. Voor meer informatie over hoe u instellingen in een bestuurdersprofiel kunt beveiligen en wijzigingen kunt aanbrengen, zie Bestuurdersprofiel bewerken en beveiligen.

Updates vanaf november 2017

• Het aantal notificaties in de Volvo On Call-app is gereduceerd in situaties waar niet is voldaan aan de voorwaarden voor preconditioning.
  • Nieuwe functie, Privacy en gegevens. De gegevensuitwisseling moet actief worden ingeschakeld als deze ingeschakeld moet zijn voor de connected diensten en gedownloade apps in de auto. U moet de gegevensuitwisseling mogelijk inschakelen bij ontvangst van een nieuwe auto, na het herstellen van de fabrieksinstellingen of na bepaalde werkplaatsbezoekjes en software-updates. U moet de gegevensuitwisseling voor connected diensten en gedownloade apps inschakelen voor elk bestuurdersprofiel dat u gebruikt. Voorbeelden van diensten die voor een goede werking gegevens moeten kunnen uitwisselen zijn Volvo On Call

Geldt alleen voor markten met VOC

en de dicteerfunctie voor sms-berichten. Voor meer informatie over de instellingen voor gegevensuitwisseling, zie Privacy en gegevensuitwisseling. Voor meer informatie over de voorwaarden voor services, zie support.volvocars.com/legal.
  • Update van de instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call, Privacy en gegevens, beschikbaar vanaf de 51e week van december, 2017. De instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call staan standaard ingeschakeld. Let erop dat u de gegevensuitwisseling voor andere connected diensten en gedownloade apps nog steeds actief moet inschakelen om deze diensten en apps te kunnen gebruiken. Voor meer informatie, zie Instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call

Om bij auto's van modeljaar 2016 (geproduceerd in 2015 tot aan begin 2016) de gegevensuitwisseling voor Volvo On Call te kunnen inschakelen via de instellingen in Privacy en gegevens is de software-update vereist die in juni 2018 is uitgebracht.

.
  • Mogelijkheid ingevoerd om met de knoppen op de transpondersleutel verbinding te maken met een bepaald werkplaatsnetwerk tijdens een werkplaatsbezoek. Voor meer informatie, zie Gegevensoverdracht tussen auto en werkplaats via wifi.
  • Activering/deactivering van Hulp bij het voorkomen van aanrijdingen is verplaatst naar het functiescherm op het middendisplay. Voor meer informatie, zie Stuurhulp bij gevaar voor een botsing.
  • Nieuwe visuele functie, Intellisafe-controle tijdens het starten van de auto. Voor meer informatie, zie IntelliSafe-controle tijdens het starten.

Updates vanaf mei 2017

• Updates en verbeteringen in het middendisplay.
  • Verbeterd zoeken voor navigatiedoeleinden in de app Local Search.
  • Na het bijwerken van Sensus Connect in uw auto moet u voor optimale werking ook Gracenote® bijwerken. Zie Gracenote® bijwerken voor meer informatie over hoe u Gracenote® bijwerkt.
  • Mogelijkheid om in de Volvo On Call-app de accustatus te zien voor de XC90 Twin Engine van modeljaar 2017.
  • Ter vereenvoudiging van de instellingen is de parkeerhulp uit het menu My Car naar het functiescherm verhuisd.
  • Mogelijkheid om via stemcommando's sms-berichten te dicteren. Voor meer informatie, zie Stembediening van de telefoon.
  • De naam van de functie Run off Mitigation wordt veranderd in Botsingspreventie.
  • De mogelijkheid om te kiezen voor Geluid of Trilling als waarschuwing voor Lane Keeping Aid en Lane Departure Warning is verwijderd.
  • Om het eenvoudiger te maken, worden Lane Keeping Aid en Lane Departure Warning nu alleen geactiveerd/gedeactiveerd op het functiescherm.
  • Bijgewerkt geluidsinstellingsscherm. De lijst met geluidsinstellingsopties is ingekort om een beter overzicht op het middendisplay te verkrijgen en minder te hoeven bladeren tussen pagina's.
  • Mogelijkheid om instellingen voor de adaptieve cruisecontrol te koppelen aan bestuurdersprofielen.
  • Optimaliseringen uitgevoerd ter verbetering van de volume-instellingen van het audiosysteem bij verschillende snelheden.

Updates vanaf november 2016

• Android Auto beschikbaar

Geldt voor modeljaar 2017.

.
  • Rechtstreeks kaartupdates downloaden naar de auto via internet ingevoerd.
  • Mogelijkheid tot Afstandsstart auto (ERS) via Volvo On Call-app beschikbaar voor de XC90 Twin Engine

Het hangt van de markt af of de functie beschikbaar is.

.
  • De eerste keer dat u de auto start wordt de parkeerrem automatisch gelost, ook al zit u niet in de veiligheidsgordel.
  • Op grond van compatibiliteitsproblemen bij het importeren/exporteren van bestuurdersprofielen tussen auto's van verschillende markten of modeljaren is het niet langer mogelijk om bestuurdersprofielen te importeren via een USB-stick. Zie Bestuurdersprofielen voor meer informatie over bestuurdersprofielen.
  • Functie voor beveiliging van bestuurdersprofielen ingevoerd. Mogelijkheid om persoonlijke en aangepaste instellingen op te slaan in een bestuurdersprofiel en ze te vergrendelen. Voor meer informatie, zie Bestuurdersprofiel bewerken en beveiligen.

Updates vanaf mei 2016

• Uitbreiding met bestuurdersprofielen.
  • Nieuwe en bijgewerkte apps.
  • Op het appscherm van het middendisplay verandert Externe updates in Download Center.
  • U schakelt nu tussen Adaptive Cruise Contr. (ACC) en Cruise control (CC) op het functiescherm van het middendisplay.
  • Bij auto's met Clean Zone Interior Package (CZIP) staat voortaan de tekst "CLEANZONE" op het klimaatscherm van het middendisplay.
  • Op het functiescherm is de rijmodus SAVE vervangen door de knoppen Hold en Charge

Geldt voor de XC90 Twin Engine.

.
  • Large Animal Detection is voortaan onderdeel van City Safety.

Updates vanaf november 2015

• Apple ® Car Play ®

Apple, CarPlay, iPhone, Siri, iOS en iPhone zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc.

Apple® CarPlay® -functies.
  • Uitgebreide verkeersinformatie (RTTI) in 42 landen.
  • Nieuwe apps – waaronder Pandora, Yelp en Find Parking

Het hangt van de markt af of de functie beschikbaar is.

.
  • Meer markten met ondersteuning van stembediening.
  • Nieuw en verbeterd kaartformaat dat meer details kan weergeven.
  • Nieuwe filterfunctie voor vrije zoekopdrachten bij het invoeren van adressen.
  • Verbeterde systeemprestaties en stabiliteit.
  • Verbeterde werking van de stembediening.
  • Verbeterde navigatiefuncties.
  • Verbeterde werking van de DAB-radio.
  • Oplossingen voor een probleem dat kan leiden tot afwijkingen in de positiebepaling van het navigatiesysteem.
  • Oplossingen voor een probleem dat aanleiding geeft tot onregelmatig verschijnende pop-upvensters voor de stoelverstelling.
  • Verbeterde ontvangst bij passieve vergrendeling/ontgrendeling (Keyless).
  • Verbeterde werking van Bluetooth en compatibiliteit met bepaalde apparaten.
  • Oplossingen voor een probleem met een WiFi-hotspot die niet start.

De functionaliteit na de upgrade kan variëren afhankelijk van markt, model, modeljaar en optie.