Software bijwerken

Om ervoor te zorgen dat u als Volvo-bezitter uw auto ten volle kunt benutten blijven we de autosystemen en beschikbare diensten verder ontwikkelen. Bij een update van de software van uw auto krijgt u toegang tot tal van nieuwe functies en verbeteringen.

Software bijwerken

Bij service door een erkende Volvo-dealer kunt u de software van uw Volvo laten bijwerken. Bij een update kunt u toegang krijgen tot nieuwe functies en verbeteringen en daarnaast tot eventuele verbeteringen in eerdere software-updates.

Updates vanaf november 2017

• Het aantal notificaties in de Volvo On Call-app is gereduceerd in situaties waar niet is voldaan aan de voorwaarden voor preconditioning.
  • Nieuwe functie, Privacy en gegevens. De gegevensuitwisseling moet actief worden ingeschakeld als deze ingeschakeld moet zijn voor de connected diensten en gedownloade apps in de auto. U moet de gegevensuitwisseling mogelijk inschakelen bij ontvangst van een nieuwe auto, na het herstellen van de fabrieksinstellingen of na bepaalde werkplaatsbezoekjes en software-updates. U moet de gegevensuitwisseling voor connected diensten en apps inschakelen voor alle afzonderlijke bestuurdersprofielen die u aanmaakt. Voorbeelden van diensten die voor een goede werking gegevens moeten kunnen uitwisselen zijn Volvo On Call

Geldt alleen voor markten met VOC

en de dicteerfunctie voor sms-berichten. Voor meer informatie over de instellingen voor gegevensuitwisseling, zie Gegevensuitwisseling inschakelen voor connected diensten en apps en Gegevensuitwisseling en bestuurdersprofielen. Voor meer informatie over de voorwaarden voor services, zie support.volvocars.com/legal. (Geldt voor auto's van modeljaar 2017 en later.)
  • Update van de instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call, Privacy en gegevens, beschikbaar vanaf de 51e week van december, 2017. De instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call staan standaard ingeschakeld. Let erop dat u de gegevensuitwisseling voor andere connected diensten en gedownloade apps nog steeds actief moet inschakelen om deze diensten en apps te kunnen gebruiken. Voor meer informatie, zie Gegevensuitwisseling inschakelen voor connected diensten en apps. (Geldt voor auto's van modeljaar 2017 en later.)
  • Mogelijkheid ingevoerd om met de knoppen op de transpondersleutel verbinding te maken met een bepaald werkplaatsnetwerk tijdens een werkplaatsbezoek. Voor meer informatie, zie Gegevensoverdracht tussen auto en werkplaats via wifi.
  • Activering/deactivering van Hulp bij het voorkomen van aanrijdingen is verplaatst naar het functiescherm op het middendisplay. Voor meer informatie, zie Stuurhulp bij gevaar voor een botsing.
  • Nieuwe visuele functie, Intellisafe-controle tijdens het starten van de auto. Voor meer informatie, zie IntelliSafe-controle tijdens het starten.

Updates vanaf mei 2017

• Updates en verbeteringen in het middendisplay.
  • Verbeterd zoeken voor navigatiedoeleinden in de app Local Search.
  • Na het bijwerken van Sensus Connect in uw auto moet u met het oog op een optimaal functioneren ook Gracenote® bijwerken. Zie Gracenote® bijwerken voor meer informatie over hoe u Gracenote® bijwerkt.
  • Mogelijkheid om in de Volvo On Call-app de accustatus te zien voor de XC90 Twin Engine van modeljaar 2017.
  • Ter vereenvoudiging van de instellingen is de parkeerhulp uit het menu My Car naar het functiescherm verhuisd.
  • Mogelijkheid om via stemcommando's sms-berichten te dicteren. Voor meer informatie, zie Stembediening van de telefoon.
  • De naam van de functie Run off Mitigation wordt veranderd in Botsingspreventie.
  • De mogelijkheid om te kiezen voor Geluid of Trilling als waarschuwing voor Lane Keeping Aid en Lane Departure Warning is verwijderd.
  • Om het eenvoudiger te maken, worden Lane Keeping Aid en Lane Departure Warning nu alleen geactiveerd/gedeactiveerd op het functiescherm.
  • Bijgewerkt geluidsinstellingsscherm. De lijst met geluidsinstellingsopties is ingekort om een beter overzicht op het middendisplay te verkrijgen en minder te hoeven bladeren tussen pagina's.
  • Mogelijkheid om instellingen voor de adaptieve cruisecontrol te koppelen aan bestuurdersprofielen.
  • Optimaliseringen uitgevoerd ter verbetering van de volume-instellingen van het audiosysteem bij verschillende snelheden.

Updates vanaf november 2016

• Android Auto beschikbaar

Geldt voor modeljaar 2017.

.
  • Rechtstreeks kaartupdates downloaden naar de auto via internet ingevoerd.
  • Mogelijkheid tot Afstandsstart auto (ERS) via Volvo On Call-app beschikbaar voor de XC90 Twin Engine

Het hangt van de markt af of de functie beschikbaar is.

.
  • De eerste keer dat u de auto start wordt de parkeerrem automatisch gelost, ook al zit u niet in de veiligheidsgordel.
  • Op grond van compatibiliteitsproblemen bij het importeren/exporteren van bestuurdersprofielen tussen auto's van verschillende markten of modeljaren is het niet langer mogelijk om bestuurdersprofielen te importeren via een USB-stick. Zie Bestuurdersprofielen voor meer informatie over bestuurdersprofielen.
  • Functie voor vergrendeling van bestuurdersprofielen ingevoerd. Mogelijkheid om persoonlijke en aangepaste instellingen op te slaan in een bestuurdersprofiel en ze te vergrendelen. Voor meer informatie, zie Bestuurdersprofiel bewerken en vergrendelen.

Updates vanaf mei 2016

• Uitbreiding met bestuurdersprofielen.
  • Nieuwe en bijgewerkte apps.
  • Op het appscherm van het middendisplay verandert Externe updates in Download Center.
  • U schakelt nu tussen Adaptieve cruise (ACC) en Cruise control (CC) op het functiescherm van het middendisplay.
  • Bij auto's met Clean Zone Interior Package (CZIP) staat voortaan de tekst "CLEANZONE" op het klimaatscherm van het middendisplay.
  • Op het functiescherm is de rijmodus SAVE vervangen door de knoppen Hold en Charge

Geldt voor de XC90 Twin Engine.

.
  • Large Animal Detection is voortaan onderdeel van City Safety.

Updates vanaf november 2015

• Apple ® Car Play ®

Apple, CarPlay, iPhone, Siri, iOS en iPhone zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc.

Apple® CarPlay® -functies.
  • Uitgebreide verkeersinformatie (RTTI) in 42 landen.
  • Nieuwe apps – waaronder Pandora, Yelp en Find Parking

Het hangt van de markt af of de functie beschikbaar is.

.
  • Meer markten met ondersteuning van stembediening.
  • Nieuw en verbeterd kaartformaat dat meer details kan weergeven.
  • Nieuwe filterfunctie voor vrije zoekopdrachten bij het invoeren van adressen.
  • Verbeterde systeemprestaties en stabiliteit.
  • Verbeterde werking van de stembediening.
  • Verbeterde navigatiefuncties.
  • Verbeterde werking van de DAB-radio.
  • Oplossingen voor een probleem dat kan leiden tot afwijkingen in de positiebepaling van het navigatiesysteem.
  • Oplossingen voor een probleem dat aanleiding geeft tot onregelmatig verschijnende pop-upvensters voor de stoelverstelling.
  • Verbeterde ontvangst bij passieve vergrendeling/ontgrendeling (Keyless).
  • Verbeterde werking van Bluetooth en compatibiliteit met bepaalde apparaten.
  • Oplossingen voor een probleem met een WiFi-hotspot die niet start.

De functionaliteit na de upgrade kan variëren afhankelijk van markt, model, modeljaar en optie.